Du är ej inloggad. Logga in

Om Cave du Vineum

Cave du Vineum i Sverige AB

Historien om Cave du Vineum i Sverige började på Hotell Storforsen utanför Vidsel. År 2002 arbetade Marie Granqvist som servitris i restaurangen och hon råkade upprepade gånger ut för en besvärlig fransk gäst vid namn Maurice Guaslard, som alltid klagade på det magra vinutbudet. ”Varför tar du inte med dig några bättre viner hemifrån nästa gång du kommer upp till Norrbotten då” svarade hon till sist. Och mycket riktigt, nästa gång fransmannen dök upp i restaurangen hade han med sig ett antal oemotståndliga flaskor till Marie.

Detta blev upptakten till ett långtgående importsamarbete och de döpte sitt företag till Cave du Vineum i Sverige AB, som kort och gott betyder Vinkällaren. Maurice hade redan en etablerad vindistribution i Frankrike med samma namn, Cave du Vineum en France.

Cave du Vineum i Sverige AB säljer idag vin och sprit till Systembolaget och restauranger i hela Sverige. Företaget har sitt huvudkontor i Vidsel i Norrbotten och vanligtvis ligger det ca 20 000 flaskor på lager. Företaget har också lager i Stockholmsområdet, på Lagena i Jordbro.

Företagets inriktning är att importera kvalitetsviner från mindre vingårdar i hela världen. Valet av producenter har gjorts med omsorg och efter besök på många olika vingårdar vars gemensamma nämnare är att vinerna produceras med stor kunskap, glödande passion och med respekt för naturen. Vi strävar alltid efter att hitta ett optimerat upplägg som passar just dina behov. Du kan därför förvänta dig ett personligt och serviceinriktat bemötande. Våra duktiga sommelierer hjälper gärna till med att sätta vin till menyer, samt med att utbilda och inspirera personal.

I vår portfölj hittar du allt ifrån klassiska druvor och regioner till nya trendiga uppkomlingar inom vinets värld – något för alla smaker och i alla prisklasser! I sortimentet finns ett omfattande urval av viner från Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland, Sydafrika, Chile, Portugal, Australien och USA.

Marie Grankvist har arbetat inom restaurangbranschen i stort sett hela sitt liv, bland annat i Båstad, Vemdalen och Hemavan. Hon har också drivit eget hotell och restaurang i Gnosjö.

Maurice Guaslard har en lång karriär bakom sig i rallybranschen (WRC) där han jobbade tillsammans med Ove ”Påven” Andersson i Team Toyota och tog flera världsmästerskapstitlar. Han har också varit testförare åt Pirelli under många år. Vinintresset har han med sig i blodet. Han bor delar av året i Chinon, Loiredalen i Frankrike.

Kontaktinformation
 • Adress
  Cave Du Vineum i Sverige
  Majringen 38
  942 95 VIDSEL
 • Telefon
  0929 - 305 50
 • Epost
  info@cave-vineum.se

Kontakta oss

Vi finns här för att svara på alla tänkbara frågor du kan ha. Kontaktuppgifter till oss hittar du i spalten här till höger. Alternativt, använd formuläret nedan för att maila in ditt ärende. Alla fält utom Telefon är obligatoriska och måste fyllas i för att mailet ska skickas.

Kontaktformulär

Kundinloggning